KRS: 0000614334 NIP: 779-244-1900 REGON: 36426738500000 Nr konta: 68 10 50 1520 1000 0090 3091 7562

Img 7929

Lenka

Lenka urodziła się 18 marca 2018 roku jako bardzo skrajny wcześniak z waga 970 dag i 37cm wzrostu. Lekarze nie dawali jej szans ale Lenka pokazała wszystkim, że chce żyć. Po porodzie miała bezpośredni WYLEW KRWI DO MÓŻGU, wrodzone zapalenie płuc, była karmiona do jelitowo ze względu na swoją wagę.

Lenka jeszcze nie chodzi i nie mówi tak jak inne dzieci w jej wieku. Ma bardzo słaby kręgosłup oraz opóźnienie rozwoju psychoruchowego. WRODZONE NAPIĘCIE MIĘŚNIOWE sprawia jej wiele bólu, napady wykrzywiające stopy, powodują u córki krzyk i pot. Lena ma również problemy żołądkowe, przeszła salmonellozę, która bardzo wpłynęła na jej układ trawienny. Moja córeczka ma podejrzenie padaczki napadowej oraz tężyczki. Szereg niezdiagnozowanych jeszcze chorób to wciąż otwarta lista. Badania w tym kierunku są kosztowne. Tak samo kosztowne jest leczenie i rehabilitacja. Systematyczne zabiegi pomagają Lence ulżyć w cierpieniu.

Jeśli dotarł do Państwa mój list, to znak, że macie Państwo wielkie serca- serca gotowe, by pomóc mojej córeczce.

Zwracam się do wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc finansową na leczenie rehabilitacyjne Lenki

Lenusia jest silną dziewczynką i bardzo chce funkcjonować tak jak każde inne dziecko.

Mama Lenki

Patrycja Wnuk